Waar een wil is, is MIJN weg

Ik ben met PAUL®, als zelfstandig ondernemer nu al een poosje onderweg in het land van persoonlijk leiderschap en organisatieontwikkeling. Wat ik in mijn eerste verhaal aangaf, is het voor iedereen bestemd zijn of haar eigen pad te volgen. Een pad dat het liefst met hobbels en gaten wordt afgelegd, om zodoende de nodige leerervaringen te verkrijgen. Een (ontwikkel-)pad waarbij je als het ware dansend over heen zweeft richting een oppermachtig voldaan gevoel, omdat alles wat je tegenkomt waardevol is.  Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel. Waarheen mijn pad exact toe gaat leiden is nog niet duidelijk. Dat hoeft voor de avonturier in mij ook niet persé. De belangrijkste sleutel zit voor mij in het feit dat ik plezier heb in de dingen die ik doe. Om uit te vinden welke dingen dat zijn is actie nodig.

 

Ideeën gestalte geven door te doen

In mijn geval krijgen mijn ideeën het beste gestalte door te doen en daarmee de ervaring op te zoeken. Misschien werkt het bij jou wel anders en onderzoek je eerst van alles m.b.t. jouw thema alvorens je gaat doen. Hoe dan ook, ik adviseer je om sowieso enkele projecten te formuleren waarmee je op pad wilt gaan. Om het overzichtelijk te houden zou ik het bij een drietal houden. Voor PAUL® staan voor de komende zes maanden o.a. de volgende drie projecten op het programma:

  1. Het door ontwikkelen van de formule van de coachreizen die ik i.s.m Barefootrack naar o.a. de Himalaya en het Atlas organiseer. Voor 2017 staan er minimaal 2 onder mijn begeleiding op de planning.
  2. Het, i.s.m. BLINK, ontwikkelen van ontwikkelpaden voor de customer contact branche.
  3. Last but not least, ben ik met Marian Rennenberg al volop bezig om een boek te schrijven over persoonlijk leiderschap. Ik zal regelmatig verslag doen over de voortgang.

 

Verstevigen van de samenwerking

Alledrie zijn het samenwerkingsverbanden. Waarom? Het beroep van ZZP’ er, en dat van coach/consultant in het bijzonder, kan solitair zijn. Dat heb ik in mijn loondienstjaren als dusdanig ervaren. Nu ik alleen op pad ga, heb ik besloten zoveel als mogelijk met anderen te doen én te delen. Net als tijdens het reizen in het echt kun je van samenwerken leren door ervaringen te delen. Een kwestie van net even anders naar bepaalde zaken kijken of nog beter zelf dingen zien die je anders nooit had waargenomen. Verder vind ik het samen reizen/werken gewoon leuk. Punt! Naast de drie eerdergenoemde projecten zal ik natuurlijk de lopende coaching- en consultancywerkzaamheden bij mijn klanten (reizigers) met alle liefde uitvoeren. Net zoals het uitbreiden van samenwerkingsverbanden, iets wat ik echt wil en waar ik van hou om te doen!

 

Wat zijn jouw belangrijkste doelen voor het komende half jaar?

Nu even over naar jou! Wat zijn de dingen die jij nog echt wilt realiseren de komende tijd? Van welke projecten heb je de mogelijkheid nog niet genoeg onderzocht of deze te realiseren is? Welke zaken geven je een gevoel of gedachte van, ik wil wel, maar…..

Ik nodig je uit om de drie projecten die hoog op jouw verlanglijstje staan zo concreet mogelijk te formuleren. Welke drie projecten wil je in de komende zes maanden realiseren? Noteer ze op een A4tje en stop deze in envelop. Leg de envelop op een plek waar deze over zes maanden weer makkelijk terug te vinden is. Kijk dan wat je gerealiseerd hebt.

Als je een stok achter de deur nodig hebt mag je het ook naar paul@paulr.nl sturen. Je kunt het dan loslaten. Ik mail je de projecten dan na zes maanden terug en kun je zien wat er gebeurt is in de tussentijd. Laat de intentie maar haar werk doen. Met de juiste intentie is in mijn opinie heel veel mogelijk.

 

Waar een wil is, is MIJN weg.