TROUW AAN JEZELF BLIJVEN, HOE LASTIG IS DAT… ?

Als ik dit schrijf, staan we op de drempel van 2018. Een tijd van reflectie en van vooruitkijken. Probeer dan maar eens in het NU te blijven……..  ‘Every challenge is a gift’, wordt gezegd. Durven vertrouwen, niet op de uitkomst maar op wat zich aandient, is de sleutel.

Ik mag voor mezelf wel stellen dat het op alle vlakken een bewogen jaar was. Of het nu ging om wonen, ouderschap, liefde of werk…. Het afgelopen jaar heeft bewezen dat het leven absoluut onvoorspelbaar is. Daar waar einde 2016 de zogenoemde ‘pipeline’ nog vol zat met mogelijke opdrachten, daar werd ik na drie maande ‘aanmodderen’, uit de droom gehaald. Tenminste, dat dacht ik. Daarover later. Begin april had k welgeteld twee (!) dagen betaald werk in het zo veelbelovende jaar 2017. En dat was het moment dat ik op de proef werd gesteld.

Want, hoeveel vertrouwen had ik in het welslagen van PAUL®? “Met vertrouwen brandt de haard niet”, waren mijn gedachten op dat moment. Impulsief als ik, af en toe, kan zijn gooide ik het over een andere boeg: Ik moet nu echt geld verdienen en die wens ging dus ook het universum in. Resultaat was dat ik een paar dagen later met een vriendin zat te borrelen, die mij vroeg om een nieuw innovatief project voor haar bedrijf te gaan doen. “Zie je nu wel”, zei ik tevreden tegen mezelf, “Met de juiste intenties gebeurt het gewoon”. En, wat een vertrouwen in mijn kunnen! Daar was ik natuurlijk ook best ontvankelijk voor. Wat gebeurde er, een paar maanden verder had ik mondjesmaat wat werk voor PAUL® en was ik vooral heel druk met het project dat ik eerder had aangenomen. Als projectmanager. Weliswaar een geweldig idee, met heel veel potentie. Maar als ik iets niet kan, dan is het op microniveau inzoomen. Details zien is niet mijn ding. Omdat ik van de grote lijnen en verbinding maken ben tussen hoofd en hart, van IQ naar EQ, organisatie naar individu, heb ik mezelf ontslagen van deze ‘martelgang’. Hoe spannend ook, maar ik begreep dat ik mijn energie moest steken in PAUL®. In het realiseren van de droom, die ik twee jaar geleden voor ogen had. Ik stond immers voor de netwerkorganisatie die tot en met een totaaloplossing kan bieden voor mens en organisatie. En weet je, die vriendin, bleek een heel goede vriendin. Want toen ik haar vertelde over mijn overwegingen en mijn keuze, bedankte ze mij voor mijn openheid en begreep zij volkomen wat er in mij omging.

Leerpunten ter overweging:

  • Waar geloof ik in?
  • Wat is mijn werkelijke droom?
  • Hoe trouw ben ik aan mezelf?

Ik zat daags na mijn ‘ontslag’ met een collega uit mijn netwerk bij een klant. Na de meeting liepen we naar buiten met een opdracht die anderhalf keer groter was dan voorzien.

Wat er daarna is gebeurd lijkt een droom.

Opdracht na opdracht, aanvraag na aanvraag was mijn deel.

Resultaat is dat ik het jaar afsluit met een bevredigend gevoel op alle vlakken. Hoe? Vooral door trouw aan mezelf te blijven. Hoe trouw ben jij aan jezelf? Geniet en maak er een succesvol 2018 van.

 

PAUL®