Twee zichtbare passies

Ik ben geboren in Arnhem als jongste in een gezin met 3 kinderen. 

In mijn tienerjaren had ik twee zichtbare talenten en daarmee passies: voetballen en drummen.
Vanaf mijn 11e was ik de drummer van meerdere (semi-) professionele bands en jeugdkeeper bij de plaatselijke trots, Vitesse en Oranje onder 15. 

Voor mij was het een uitgemaakte zaak wat ik, ‘later als ik groot ben’, het liefste wilde doen: voetballen voor geld en doorbreken in de muziek.

Paul R Coaching

Muziek en sport

Helaas heeft het leven anders besloten: mijn moeder overleed toen ik 13 was en mijn vader op mijn 20e aan een gebroken hart(stilstand).
Ik was vol verdriet, eenzaamheid, verdwaald, en op zoek naar iets waarvan ik niet wist wat het was.
Ik stortte me in de muziek en de sport.

Tijdens het voetballen brak ik mijn arm op meerdere plekken, wat maakte dat ik niet meer kon drummen op niveau. Toen ook mijn knieën het begaven werd ik gedwongen die droom ook op te geven.

Betaald voetballer of wereldberoemd popidool ben ik dus niet geworden. 

Om mijn leven weer zin te geven moest ik mezelf weer richting geven, en zo kwam ik in aanraking met coaching, training, ontwikkeling en zingeving. 

Van daaruit rolde ik de wereld van trainen en coachen in. 


Interesse in ontwikkeling en verbinding

Met mijn interesse in ontwikkeling en verbinding bleek ik goed in wat er van me verwacht werd. Bij KPN begonnen als telefonisch verkoper en bij Tele’Train als senior trainer/coach in december 2015 mijn dienstverband beëindigd, om mijn pioniersgeest ontwikkeldrang ruimte te geven.. wat resulteerde in PAUL® Training & Coaching.
Het ontwikkelen van visie blijkt, zeker ook terugkijkend, mijn 3e talent. 

Vanaf mijn 18e ben ik op pad geweest om me persoonlijk te ontwikkelen, mijn eigen pijn een plek te geven om gelukkig te worden
Het heeft me langs onder andere Centers Network, Avatar, Shift, Reiki Usui en Contactwerk geleid.


Veel ervaring

Beroepsmatig heb ik vele trainingen op het gebied van trainen, coachen en sales gedaan, waarbij de School voor Coaching mij de meeste vaardigheden heeft bijgebracht. 

Vandaag de dag ben ik woonachtig in Haarlem, vader van een prachtige jong volwassen dochter en partner van de vrouw waar ik zielsveel van hou. 


PAUL® Training & Coaching

PAUL® Training & Coaching ontwikkelt zich steeds meer door naar hoe ik graag wil dat het is. Ik speel nog steeds drums en heb er plezier in af en toe nog met een bal te spelen. 

De functie van de drummer (het ritme bepalen) en van de keeper (het gevaar indammen, veiligheid bieden) blijven een rode draad in mijn leven.

Ik zet deze kwaliteiten nu vooral in als coach … misschien wel de jouwe!